Om min första tid i forskarvärlden

 

Innan jag blev klar med mina studier hade jag väldigt få föreställningar om hur övergången från studier till arbete skulle bli. Det verkade alltid så otroligt avlägset. I efterhand har jag förvånats över hur stor den här omställningen blivit. Ibland känns det som om jag gått in i en helt ny värld, en slags parallell verklighet med helt annan riktning.

I en handvändning har mina första månader i arbetslivet passerat. Just nu är jag involverad i två projekt, några andra uppgifter och dessutom har jag påbörjat mina doktorandstudier. Jag har gillat min första tid i forskarvärlden. Har fått analysera, lösa problem och skriva. Har haft möjligheten att jobba med metoder jag gillar. Det har blivit en bra blandning av fritt tänkande och mer praktisk erfarenhet av projektorganisering och datainsamling. Mest uppskattar jag självständigheten i arbetet. Inspireras och åstadkommer alltid mest när jag får göra saker på mitt eget sätt. Hittar helt enkelt ett inre driv under sådana omständigheter som ger en otroligt stark självdisciplin.

I början av terminen arbetade jag en hel del med min forskningsplan. Gjorde otaliga otillräckliga versioner. Läste texterna tusen gånger om, rev itu och tänkte 'gör om, gör bättre'. Tack vare diskussioner, envishet och tålamod fixade jag ändå den första anhalten. Nu håller jag på att skriva en introduktion. Ibland tänker jag 'det här blir bra', ibland tänker jag 'det här blir aldrig bra'. Ska försöka ha lite större tillit till min egen kunskap och inte vara så besinnigslöst självkritisk hela tiden. Mer utrymme för pragmatism, mindre för perfektionism, helt enkelt. Definitivt svårare sagt än gjort.

Fortsättning följer, jag har ingen aning om hur det slutar.

Publicerad 23.03.2017 kl. 19:32

Morgonlistan

När går du upp?
Vardagar - runt klockan sex. Helger - runt halv nio. Idag - halv åtta.

Vad är det första du gör varje morgon?
Äter. Är hungrig på morgonen + frukost är ju gott.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Vet inte, det är olika. Vandrar runt rätt mycket i hemmet innan jag går iväg. Gillar att ha mycket tid för mig själv på morgonen. 

Vad äter du till frukost?
Vardagar - en banan och en skiva fröbröd. Helger - smoothiebowls eller gröt av något slag.

Är du morgontrött?
Nej. Eller typ fem minuter, sedan är jag oftast klarvaken och rätt skärpt. Är verkligen en morgonmänniska. Gillar att jobba på morgontimmarna pga får asmycket gjort.

Vad har du för alarm?
Beatles låt 'Golden slumbers'. Har haft samma sedan 2010 tror jag. Så mjuk och fin låt.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Lördagsmorgon. Vaknar runt åtta av att solen lyser in genom fönstret. Stökar med att göra frukost i köket en rätt lång stund och lyssnar på en podd samtidigt. Äter länge och läser en dagstidning samtidigt.

Vad är det bästa med morgonen?
Ljuset, lugnet och känslan av att det är en ny början. På somrarna tycker jag om att vara vaken kring soluppgången, sällan är världen så vacker och fridfull som då.

Hur går du helst klädd på morgonen?
Drar helst på mig kläderna rätt snabbt, går liksom aldrig klädd i morgonrock eller så. Ibland har jag mjukisbyxor och en t-shirt innan jag byter om till något annat.

Publicerad 11.03.2017 kl. 09:20

Livsuppdatering

En månad har svischat förbi igen. En rätt händelserik månad också. Jag har äntligen börjat vänja mig vid min jobbvardag, sysslat med en del politiskt beslutsfattande, dealat på en stor grej, vunnit ett pris för min pro gradu-avhandling, officiellt blivit antagen som doktorand och meddelat att jag inte ställer upp för omval i vårens kommunalval.

Det sista grämer mig, för jag har verkligen uppfattat lokalpolitiken som en viktig grej i mitt liv. Har ägnat orimligt mycket tid åt mitt politiska engagemang och pendlat upp och ner i tid och otid de senaste fyra åren. Allt för att försöka hinna med de tre uppdrag som jag fick förtroende för i senaste val.

Men efter juni är det slut med det. I det här skedet är de praktiska begränsningarna med långa avstånd och dyra tågresor för stora för mig. Förhoppningsvis kan jag fortsätta med politiken i ett senare skede, för jag vill gärna fortsätta lyfta liberala värderingar och representera två ofta underrepresenterade grupper i poltiken (dvs unga människor och kvinnor). Och värna om den kommunala demokratin förstås. Den som vi tar alldeles för given, men som åtminstone verkar få betydligt mindre inflytande i framtiden. Mer om det en annan gång kanske.

Publicerad 05.03.2017 kl. 18:39

En vardagslista

Hur jag skapar blogginlägg i februari: återanvänder bilder från 2015/2016 och tar till blogglistor om vardagliga saker. Sådant man får göra när man kan bestämma innehåll själv :)))

Tänker på: att jag är svältfödd på socialt umgänge just nu / nyjobbströttheten som förhoppningsvis går över snart / att regeringen Sipilä verkligen är urusel.

Tittar på: Po Tidholms serie Resten av Sverige. Handlar om avfolkning och glesbygd. Gick hem hos mig som gillar landsbygds- och glesbygdssamhällen. Serien innehåller dessutom en rätt bra kritisk reflektion om framställningen av den moderna urbana nutidsmänniskan och likformningen av samhället.

Läser: vetenskapliga artiklar dagarna i ända.

Planerar: att åka hem till Österbotten över helgen och hälsa på, har inte varit hemma sedan julen, så ska passa på nu. I början av veckan ska jag dessutom ägna mig åt lokalpolitik igen, men sedan blir det att åka 450 km söderut igen.

Har på mig: svarta kläder as usual. 

Lyssnar på: Veronica Maggios låt Va kvar. Lätt, glatt och vårigt tempo. Har också lyssnat på många kloka poddar den senaste tiden, kanske måste tipsa om dem senare?

Känner: att det hade varit kul att vara lite kulturell snart. Typ gå på någon utställning och kolla på konst. Eller skapa något eget projekt kanske. Skulle gärna skapa mera kreativt, men tiden har inte riktigt räckt till.

Äter: lunchlådor och majsbröd.

Ser fram emot: att äta indiskt med Andreas imorgon kväll, att det är fredag imorgon och våren såklart. Bra saker på gång.

Publicerad 02.02.2017 kl. 21:42

je est un autre --> emily ingrid


(bild från bloggens första år)

Igår fick jag ett infall och beslöt jag att den här bloggen måste få ett nytt namn. Så från ett lite högtravande je est un autre får den här bloggen numera heta emily ingrid. Betydligt enklare att komma ihåg, betydligt enklare att uttala.

Eftersom jag ändå valt att hålla fast vid je est un autre under alla dessa sju år, tänker jag att historien om namnet förtjänar att dras en första och sista gång. Je est un autre är alltså en fransk versrad som betyder "I is another" (den svenska översättningen fungerar uppenbarligen inte riktigt) och skrevs av den franske 1800-tals poeten Arthur Rimbaud i en brevkorrespondens när Rimbaud var 17 år gammal. 

Under mina två sista gymnasieår var jag rätt begeistrad i franska 1800-talspoeter och särskilt i Rimbaud. Rimbaud skrev nytänkande och utmanande poesi redan som sjuttonåring och blev en pionjär för flera litterära riktningar, men gav sedan upp alla sina poetiska ambitioner vid 20 års ålder. Både förmågan och livsödet fascinerade mig, så såklart bloggen skulle namnges efter något han skrivit. 

Fortfarande kan jag tänka att en del av Rimbauds formuleringar är otroligt vassa, samtidigt har de ett mått av upproriskhet som kanske kändes mest befriande att läsa i en yngre ålder. Je est un autre har i alla fall hängt med som en inspirerande rad sedan dess, men får nu ge vika för ett bloggnamn som förhoppningsvis är enklare att memorera.

Och om någon tänker att det här måste ha varit en synnerligen svår sjuttonåring (modernistisk poesi come oooon), så är jag verkligen benägen att hålla med. Dessvärre har nog inte svårheten försvunnit någonstans, men den är kanske annorlunda idag.

Publicerad 29.01.2017 kl. 14:01

Januari och den återvändande inspirationen

 

Hej på er igen. Förra veckan kändes trött och tung, nu går det bättre. Kanske har jag vant mig vid rutinerna och dygnsrytmen med de tidiga morgnarna igen, kanske är det alla vitaminer jag stoppar i mig. Jag vet inte vad det är, men det är åtminstone skönt att känna sig lite skarpare igen. Har mest haft mos i huvudet hittills det här året, så hoppas på att det här ska vara Vändningen.

Så, en sedvanlig lista på bra grejer just nu:

 • Jag läser, tänker, skriver och får ihop det till helheter igen. Tror på det jag skriver också.
 • Kreativa idéer slår mig som blixtar från ingenstans och plötsligt finns drivkraften där igen. När jag är i mitt esse regnar det idéer i mitt huvud och någon slags svårstoppad vilja att skapa uppstår. Den grejen har varit borta ett tag, så är överlycklig över att det är på väg tillbaka.
 • När klockan slår fyra och himlen inte är skymningsmörk, utan klarblå med ett lätt rosa skimmer över sig? Kan inte fatta att det verkligen hunnit bli ljusare redan?
 • Träningsvärken som bultat i mina olika muskler den senaste veckan. Den är välkommen för det är också en känsla av att ha kommit igång igen.
 • Att jag har förmånen att få lyssna på andra som pratar om saker de kan. Hade glömt hur bra det är att lyssna på sådant.
 • När jag återupptäcker mina spellistor igen och plötsligt spontandansar i köket när jag ska diska? Hur kan det finnas så många bra låtar.
 • Att det både är avokado- och apelsinsäsong. Alla apelsiner är goda och alla avokadon är perfekta, har ni märkt det också?

Mycket inspiration på återvändande alltså. Hoppas det ska hålla i sig. Och det var allt för denna gång, kämpa på med januariveckan kära ni som läser det här. Nu ska jag baka bröd.

Publicerad 23.01.2017 kl. 19:30

Veckosammanfattning

Hej. Hur är er söndagskväll? Jag har haft den bästa av söndagar, alltså en sådan när man går hemma och plockar hela dagen och gör lite vad man känner för. Har gjort brysselkålssalladen ovan + städat bort det sista av julen.

Tidigare i veckan har jag: köpt två buketter tulpaner och ställt fram, varit i Helsingfors en dag för att gå på ett möte, gått på handledning, skrivit en lite längre text, börjat träna igen efter juluppehållet, druckit kaffe med kompisar, läst flera artiklar, kollat en dålig film, köpt en ny lampa och sånt. Har haft lite dåligt flow nu i min avhandlingsplaneringsprocess, men hoppas att det vänder nu. 

Imorgon börjar jag jobba med nytt projekt. Det är rörigt i början förstås, men blir säkert bra. Ser fram emot det ändå. Nu ska jag kolla söndagsdokumentär och plocka ihop grejer för morgondagen och sen sova.

Publicerad 15.01.2017 kl. 20:20

Mål för 2017

Nu är det dags att prata nyårsmål. Har läst flera texter nyligen med en underton av förakt gentemot nyårslöften och nyårsmål, men jag håller inte riktigt med. Tycker det är bra att fundera över *var man är* och *vart man vill* ibland, för att checka att man inte fastnat i fel spår. Det händer ju så lätt. Så, jag har funderat och gett mig själv några mål för det kommande året. Jag vill:

 • Hitta fokus i mitt arbete, dvs se till att jag gör rätt saker och är på väg mot rätt håll.
 • Uppnå en balanserad vardag. Den ska vara utmanande, men inte utmattande.
 • Äta brunch med kompisar ofta.
 • Få egen forskningsfinansiering. 
 • Fatta ett beslut gällande kandidatur till vårens kommunalval.
 • Uppmärksamma Finland 100 genom att konsumera finländsk kultur (på både finska och svenska) och förkovra mig i finländsk historia.
 • Förbättra mina finskakunskaper.
 • Bli mera allmänbildad. Ska köpa tidningsprenumeration och lyssna på flera intellektuella samtal (läs: poddar, videon och dokumentärer). Kunskap är makt osv.
 • Läsa böckerna till bokklubben (för att det är så oväntat kul att diskutera texter!)
 • Skapa en regelbunden träningsrutin som funkar med min vardag.
 • Resa. Både inrikes och utrikes.
 • Se mindre på serier.
 • Flytta. Vet inte ens vart, men har en känsla av att det är dags att röra på sig snart.
 • Fundera på långsiktiga karriärmål.
 • Fundera på grejer jag vill göra de närmsta åren.

Mest kommer det här året förstås att handla om övergången från studier till arbetsliv. Tror det blir rätt virrigt och vill inte tappa bort mig själv i kaoset. Att skapa någon slags vardagsrutin är därför prio ett. Samtidigt vill jag också fundera mera på vilka andra drömmar och mål jag har för de närmsta åren.

Publicerad 12.01.2017 kl. 21:00

Mina mål 2016 - hur gick det?

För prick ett år sedan publicerade jag ett inlägg med mina mål för 2016. Hur gick det då? Vi kikar.

 • Skriva min magisteravhandling och bli utexaminerad politices magister.
  Hur det gick: avklarat. Hela året har ju handlat om det här ungefär.

 • Verkligen njuta av Åbo under våren och gå till ställen jag aldrig besökt. 
  Hur det gick: delvis, prickade av ett par ställen, men hade inte riktigt möjlighet att göra så mycket extra pga skralt i skattkistan. 

 • Fira 5-årsdagen i mitt förhållande med något fint!
  Hur det gick: delvis. Firade med en dagsutflykt till Helsingfors i maj, efter att den ursprungliga planen om en helg i Tallinn gått i stöpet. Tyvärr var det skitkallt, regnigt och vi hann knappt göra något av det vi hade tänkt göra under dagen.

 • Bli bättre på att ta kontakt och prata med folk och inte vara så fundersam över att verka "för på".
  Hur det gick: ja, tänker i alla fall att det här blivit bättre? Har aldrig varit blyg eller så, men har nog fått öva på att bli en mer initiativtagande människa, att föra ordet och att vara bekväm med det (även i situationer där jag bara känner folk halvt eller inte alls). 

 • Göra något nytt. Om det blir arbete, praktik eller mer studier återstår att se.
  Hur det gick: avklarat. Har både gjort praktik och jobbat.

 

 • Fortsätta träna regelbundet, men bara för att det är kul.
  Hur det gick: blev inte av. Har tränat i perioder, men med jättemånga avbrott. Är ändå nöjd med att jag släpat mig dit om och om igen. Det viktigaste är att göra någonting alls.

 • Inte vara så nojjig över att dela med mig av saker på min blogg. 
  Hur det gick: har inte nojjat över det, men har också bloggat väldigt lite i år, tyvärr. 

 • Försöka ha en period på våren när jag inte alls äter vitt socker eller skräpmat.
  Hur det gick: lyckades inte, kom mig aldrig för att ha en sådan period.

 • Vänta på att mitt hår växer lite och göra ett nytt försök med kortare hår!
  Hur det gick: fixat! Var så otroligt less på mitt hår i början av året efter en misslyckad klippning, men det växte rätt snabbt ändå och så klippte jag det igen i november. Mycket nöjdare denna gång.

 • Jobba hårt, men vara noggrann med att ha ledigt emellanåt också. 
  Hur det gick: delvis. Gjorde alldeles för mycket under hösten, men skalade också av mycket för att orka med allt. Det hopade sig mest pga att jag inte kunde planera på förhand, utan mitt i allt blev erbjuden projektjobbet.

Slutsummering: klarade inte allt, men så kan man ju inte heller fokusera på alla områden i livet samtidigt heller. Är ändå nöjd över att jag fixat min examen, gjort praktik och testat nytt jobb. Det var ändå det viktigaste. För 2017 har jag helt andra slags mål, så jag tror att det nya året får ett nytt fokus. Ska så småningom knåpa ihop ett inlägg om de nya målen också.

Publicerad 05.01.2017 kl. 14:07

2016

Får man göra en årssammanfattning av 2016 fastän det nya året redan är här? Jag tänkte göra det i alla fall. Här ovanför följer en kavalkad med bilder från mitt 2016. Året som kanske kunde kallas 'det vardagliga året', för det innehöll mest en massa vardagliga grejer som studier och jobb. Här är en lista på en del grejer jag gjort under året:

 • Jobbat, tre månader administrativ praktik och två månader med forskningsassistens
 • Skrivit gradu, fixat kurser och tagit magisterexamen
 • Haft den bästa sommaren på flera år (skrev min avhandling i juli-augusti och kunde flexa fritt med tiden). Simmade, fiskade, levde skärgårdsliv, hälsade på familjen, cyklade, hängde i parken och hade ganska kul helt enkelt.
 • Gjort flera mindre utflykter och roadtrippar inom landet, den längsta blev en helg på Åland
 • Deltog i en forskningskonferens för första gången (utomlands dessutom!)
 • Börjat bokklubba med Åbokklubben (så bra idé att det behöver en egen punkt)
 • Gick på tre arbetsintervjuer och blev erbjuden jobb på två av dem (tackade nej till ett)
 • Drog ut en visdomstand och hade ont i flera veckor
 • Plockade en hel del bär och svamp, och fyllde frysen för vintern
 • Gick på ganska många fester under hösten och firade både födelsedagar och inflyttningar (men missade många firanden också, tyvärr)
 • Gjort mitt fjärde mandatår med tre kommunala förtroendeuppdrag.
 • Tänkt en hel del på människor i min närhet. Livet har ju sina ofrånkomliga avigsidor också.
 • Funderat över den här världen. 2016 har varit ett tråkigt politiskt år. Det måste vi försöka få ordning på. Har en känsla av att det inte hjälper att idiotförklara människor eller dra linjer mellan rätt och fel, vi måste helt enkelt bli bättre på att lyssna på varandra, föra dialog och minska motsättningar.

Sammanfattningsvis har det varit ett år med mycket slit under våren och hösten, en ganska skön sommar och en hel del huvudbry kring politiken som förs både nationellt och globalt. Hoppas och tror att 2017 ska bli ett bättre år. Och mera om vad jag själv tänkte göra under det nya året kanske jag återkommer till en annan gång.

Publicerad 01.01.2017 kl. 17:46

Om att bli doktorand

Jag har fyra arbetsdagar kvar innan jag tar jullov. Här har jag varit lite förtegen om vad jag egentligen gör just nu, men den observante har säkert kunnat läsa det mellan raderna. Under hösten bestämde jag mig för att skriva in mig som doktorand efter min examen, och från och med november har jag arbetat med projektforskning i förberedande syfte.

Det här är verkligen något helt annat än jag hade tänkt sysselsätta mig med för ett halvt år sedan, men på initiativ och uppmuntran av mina handledare så blev det ett ganska rimligt alternativ ändå. Tanken på att någon gång gå forskarutbildning och skriva en doktorsavhandling har inte varit så långt borta. Har alltid tänkt att det är något som jag i något skede av mitt liv ska göra, men hade inte räknat med att det skulle bli början på mitt arbetsliv. Men så blir det.

Eftersom mitt magisteravhandlingsarbete förlöpt smärtfritt, snabbt och aldrig ens kändes särskilt utmanande var det inte så svårt att fatta beslutet att bli doktorand heller. Att skriva en doktorsavhandling verkar inte alls överväldigande eller omöjligt, utan rätt naturligt faktiskt. Jag gillar att strukturera, analysera och att skriva. Jag vill arbeta självständigt och det är alltid nyfikenheten som driver mig. Såklart det är det här jag ska göra just nu. För tillfället förkovrar jag mig i tematiken, förbättrar forskningsplan och funderar på empiriska studier. I januari skriver jag in mig officiellt och sedan får jakten på finansiering ta fart på allvar.

Publicerad 18.12.2016 kl. 11:25

Julmyset

Så lite julmys på denna blogg i år, trots att jag verkligen är en julmysare av högsta rang. Även om få tillfällen dokumenterats hittills kan jag intyga om att månaden förflutit i julig anda; loppisfyndade ljusstakar och bordsdukar har plockats fram ur gömmorna, både pepparkakor och jullimpa har bakats och otaliga koppar glögg har druckits.

Eftersom jag jobbat hela december har månaden gått i rasande fart. Idag märkte jag att hyacinten nästan blommat ut och att det bara är en vecka (!) tills vi åker till Österbotten. I helgen ska det alltså julstökas så in i norden och dessutom ska de sista klapparna fixas. Så peppad på den här helgen alltså. Ha det fint ni med!

Publicerad 15.12.2016 kl. 21:21

Decemberbestyr

Hej på er denna måndag. Idag har jag bara jobbat och mellan varven betraktat de väldiga, mörka molnen på himlen utanför mitt arbetsrum. Lagom måndagströg känsla över dagen. Under helgen var staden betydligt finare, så några bilder från en stadsstrapats får pryda bloggen i stället.

Gillade verkligen snölagret, den isklädda ån och de bitande köldknäpparna, så hoppas att det vintriga återvänder snart. Imorgon tänkte jag fira självständigheten med att pepparkaksbak, julklappsklurande, risgrynsgröt och sådana decemberbestyr. Och kvällen kanske behöver två ljus i fönstret, ett glas skumpa och ett slentrianmässigt tittande på tevesändningen från självständighetsbalen? Känner ibland att självständighetsdagen borde tillägnas bättre traditioner, men vet inte riktigt vad. Borde styra upp något. Vad gör ni?

Publicerad 05.12.2016 kl. 16:19

En lista om idag

Glad första december! Börjar månaden med en lista som jag snott härifrån.

Idag vill jag:
Inhandla brödkryddor så att jag kan baka jullimpa någon dag, röja upp lite hemma innan helgen och känna mig som en expert på bokslutsfrågor i slutet av dagen (ska tenta en sådan kurs imorgon).

Idag längtar jag efter:
Helgen. Ska dricka glögg, julmysa runt i hemmet, ha en kompislunch och gå på fest. Kanske borde försöka fixa några julklappar också?

Idag har jag på mig:
Mörkblåa högmidjade byxor samt svart tröja.

Idag lyssnar jag på:
Gammal jazzig julmusik. Jazz har verkligen varit höstterminens musikgenre.

Idag jobbar jag med:
Har ledig dag idag (jobbar deltid just nu för att hinna fixa lite studier vid sidan av) och har panikläst inför morgondagens tent. 

Idag äter jag:
Till lunch åt jag en blandning av rester. Blev majspasta med falafel, citronpesto och stekt broccoli.

Idag skiter jag i:
att det är rätt mycket jag inte fattar inför morgondagens tent. Ibland ska man bara göra halvbra ifrån sig och gå vidare i livet tänker jag.

Idag fick jag ett meddelande om:
att en nätbeställning jag gjort skickats iväg nu.

Ikväll tittar jag på:
Oklart om jag orkar titta på något. Kanske kollar in julkalendern?

Idag irriterar jag mig på:
att det samlats så mycket damm överallt. Så kan det gå när man har en massa annat och inte orkar städa.

Idag skjuter jag upp:
tankarna på framtiden och livets stora frågor 

och istället:
tänker jag att allting ändå kommer att bli bra.

Publicerad 01.12.2016 kl. 15:19

Tre mobilrutor från Oslo

 

Är hemma igen! Tillbringade slutet av förra veckan i Oslo på konferens och landade i Åbo igen igår kväll. Blev sjukt intensiva dagar med många intressanta presentationer, men ändå kul att träffa andra människor som forskar kring det lokala självstyret. Har lärt mig så mycket nytt om de nordiska ländernas olikheter och likheter, övade upp förståelsen för de andra nordiska språken lite grann och fascinerades av norsk julmat. Även om jag verkligen kände mig som en bortkommen nykomling utan tillstymmelse av intellekt i sammanhanget, så tror jag att det var värt alla timmar av förberedelse och sömnbrist (och kanske t.o.m. det pinsamma faktum att jag började gråta precis efter att mitt papper hade diskuterats och fått lite kritik pga lyckades kladda handkräm i ögonen samtidigt - alltså vad är oddsen för att det händer? rejält pinigt iaf).

Ledsnades lite i efterhand över att jag inte slarvade med mig någon kamera, eftersom Oslo var rätt fint ändå de två timmar som jag hann spatsera runt i kvarteret innan jag åkte tillbaka. Tre suddiga mobilrutor får representera hela resan istället. Borde köpa ny mobil någon gång.

Publicerad 27.11.2016 kl. 20:30

24 / ÅBO, FINLAND

Statsvetare och doktorand.
Sysslar med projektforskning och kommunalpolitik. Drivs av nyfikenhet, beslutsamhet och kreativitet. Gillar kultur i olika former, att lära mig nya saker, 1960-tal och långfrukostar. Fotograferar ofta. Uppvuxen i Österbotten, bor för tillfället i Åbo.

den här bloggen är ett sätt att ge utlopp för någon slags kreativitet.

>> emily.sundqvist@gmail.com